Image

”Jag vill inte se enorma glasfasader”

Bygg/Arkitektur White har anställt den kanadensiska forskaren Marie-Claude Dubois som från kontoret i Malmö ska sprida kunskap om dagsljusets betydelse för arbetsplatsen och hälsan. - Jag vill inte se fler arbetsplatser med enorma glasfasader, säger hon.
Publicerad den 7 Mars 2014

Ljusexperten Marie-Claude Dubois menar att glasfasaderna är ett enormt slöseri.

- Det är ett onödigt slöseri som inte ens uppskattas av dem som jobbar på kontoren. 30-40 procent glas räcker utmärkt i en fasad. Det enda som ökar med större glas är kyl- och värmebehov som kostar jättemycket i förbrukning, säger Dubois.

Sedan 1998 har Marie-Claude Dubois arbetat med dagsljus, huvudsakligen som forskare och lärare vid både Laval University i Quebec och på Lunds Tekniska Högskola där hon har en tjänst som lektor vid avdelningen för energi och byggnadsdesign.

Alexandra Hagen, chef för White i Malmö, är stolt och glad över att Marie-Claude Dubois nu blir medarbetare på Skandinaviens största arkitektföretag.

- Det känns jättebra. Med Marie-Claude får vi kompetens i världsklass inom ett viktigt område som påverkar väldigt många människor. Vi har flera aktuella projekt där hon redan är inkopplad som ljusexpert. Dagsljusets roll och betydelse är ju inte minst viktig på våra breddgrader, säger Hagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige