Image

”250 miljarder på tio år”

Bolag NAI Svefas vd Lennart Weiss tror att svenska samhällsfastigheter för 250 miljarder kommer att säljas de närmaste tio åren.
Publicerad den 12 Juni 2012

Fastighetssverige har i det senaste pappersmagasinet ett stort konsulttema. Bland annat intervjuas NAI Svefas vd Lennart Weiss om bolagets pågående rikstäckande kommunturné. Bolaget ska besöka 100 kommuner under året.

- Vi åker i team om 2-4 personer med minst en senior medarbetare ut till landets kommuner i princip hela tiden för att ha möten med kommunstyrelsens ordförande och/eller kommundirektören. Vi för en diskussion om kommunens roll som fastighetsägare och hur vi kan hjälpa till. Intresset är jättestort och vi är både glada och lite förvånade att det har gått så enkelt att boka de här mötena, säger Lennart Weiss.

Han är noga med att påpeka att målet med mötena inte är att sätta upp så många som möjligt av kommunernas fastigheter på säljsidan.

- I den mån vi rekommenderar försäljning är vårt mål att de ska kunna göra det på rätt sätt, i linje med kommunens strategi och för skattebetalarnas bästa. Vi försöker vara ansvarsfulla och goda rådgivare helt enkelt, säger han.

Planen är större än att ha med sig en mängd säljuppdrag hem.

- Vi håller just nu på och bygger upp en helt ny avdelning för samhällsbyggnad inom bolaget. Här kan vi gå in som ett externt stadsbyggnadskontor och hjälpa kommunen genom hela processen från råmark till färdig bebyggelse. Vi vill bli kommunernas självklara konsultbolag, säger Weiss.

Du kan läsa hela Fastighetssverige #2 2012 som e-tidning om du klickar här. Du hittar det här reportaget på sidorna 38-39.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige