Image
Wistrand blir del av CMS och byter namn till CMS Wistrand.
Wistrand blir del av CMS och byter namn till CMS Wistrand. Bild: CMS Wistrand

Wistrand blir del av global jätte

Bolag Wistrand blir del av CMS, en av världens största advokatbyråer.
Publicerad den 15 November 2023

En kraftig ökning av gränsöverskridande affärer, rekordsnabb teknikutveckling och ett allt starkare fokus på hållbarhet påverkar såväl dagens som morgondagens näringsliv. Omvärldsfaktorer som också formar advokatbranschen. För att framtidssäkra positionen som en av Sveriges ledande advokatbyråer och för att växa internationellt blir Wistrand en del av CMS, en av världens största advokatbyråer. Wistrand kommer att, efter onboarding som väntas bli klar första kvartalet 2024, byta namn till CMS Wistrand och gå från cirka 150 jurister och advokater i Stockholm och Göteborg till över 5 800 jurister och advokater världen över.
– Det har varit relativt oförändrat på den svenska advokatmarknaden sedan de senaste globala advokatbyråerna etablerade sig här för omkring 20 år sedan, säger Maria Kosteska Fägerquist, Wistrands styrelseordförande i Göteborg. För att kunna erbjuda heltäckande juridisk rådgivning och bibehålla en stark position på den svenska marknaden är det avgörande att ha en internationell räckvidd. Vi har noga övervägt olika vägar för att framtidssäkra vår verksamhet och CMS framstår som det optimala valet. CMS unika struktur säkerställer att vi kan fortsätta vara en självständig, starkt lokalt förankrad byrå för våra svenska kunder samtidigt som vi kan dra nytta av CMS:s globala expertis och nätverk.

CMS, som är en av de ledande globala advokatbyråerna, har kontinuerligt expanderat till fler och fler geografiska marknader under de senaste 20 åren. Idag finns CMS representerade i 45 länder världen över. Wistrand, som är en av Sveriges ledande advokatbyråer, har funnits i över 100 år.

Synergierna med CMS, som har samma strategiska fokusområden och värderingar, är uppenbara. Att framgångsrikt styra ESG-agendan med fokus på klimatförändringar och socialt ansvar är av stor betydelse för företag nu och framöver och som advokatbyrå har vi ett ansvar att hjälpa våra klienter att navigera rätt. Genom vårt samarbete med CMS kommer vår kapacitet och expertis inom hållbarhetsområdet att kraftigt stärkas, vilket kommer att öppna upp möjligheter för fortsatt tillväxt och utveckling.

Ny teknik kommer också att ha betydande inverkan på hur juridiska tjänster kommer att tillhandahållas klienter i framtiden.
– Vi ser stora möjligheter att ytterligare driva innovation på basis av AI och ny teknik genom att gå samman med CMS till förmån för våra klienter, säger Fredrik Råsberg, Wistrands styrelseordförande i Stockholm. Dagens snabba förändringstakt kommer tvinga alla medelstora byråer att göra ett vägval. Nu har vi gjort vårt val och positionerat oss starkt för framtiden. Vi ser det också som en stor konkurrensfördel att kunna ha kvar vårt starka lokala fokus och inte vara centralt styrda från någon av de stora marknaderna, vilket annars är vanligt bland många av de internationella byråerna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hållbarhetschefen: "Vi kan inte lagstifta engagemang"

Bolag Det är frivilligheten som gör platssamverkan lyckad. Det menar Mia Häggström, hållbarhetschef på Fabege. Just nu pågår en statlig utredning för en lagstiftning som undersöker frågan om att göra platssamverkan obligatoriskt för att öka tryggheten i den byggda miljön och arbeta brottsförebyggande. – Risken är att det blir ineffektivt och dyrt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige