Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Peter Westrup

Wihlborgs: Rekord i förvaltningsresultat

Bolag Wihlborgs ökar förvaltningsresultatet med sju procent och redovisar även stora värdeökningar.
Publicerad den 23 Oktober 2020

Hyresintäkterna i Q3 ökade till 775 mkr (743).
Förvaltningsresultatet ökade till 477 mkr (446).
Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 335 mkr (179) och på derivat till -1 (-56).
Substansvärdet (EPRA NAV) uppgick till 147,63 kronor per aktie (130,23).

Vd Ulrika Hallengren:
– Vårt resultat ökar även i det tredje kvartalet och vi slår återigen rekord för förvaltningsresultatet som ökar med 7 procent för kvartalet. Det visar att vi har en stabil och hållbar verksamhet och vi fortsätter stärka vår balansräkning.

– Vi lägger fullt fokus på vår affär och på att vara nära våra kunder. Det är viktigare än någonsin att vi är snabba och flexibla för att kunna möta förändrade behov. Marknadsförutsättningarna och takten i den ekonomiska återhämtningen skapar en viss osäkerhet framöver, men tack vare vår starka marknadsposition och vårt fokus på moderna kontorsfastigheter i rätt lägen är vi väl positionerade för att kunna vara hyresgästernas förstahandsval även i framtiden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige