Image
Bild: White

White utvecklar Ronneby torg

Arkitektur White har vunnit arkitekttävlingen om Ronneby Torg.
Publicerad den 25 Juni 2012
Ronneby torg. Bild: White. Bild: White
Ronneby torg. Bild: White.

Ur juryns utlåtande: ”Det vinnande förslaget förmedlar en bild av en mötesplats där alla möts på lika villkor under olika årstider. Det är en plats för handlare, en plats för besökare, en plats för olika generationer - ett rum för alla”.

– Vi har inspirerats av olika tidsepoker i Ronnebys historia, dels brunnsepoken och
dels brukets era, och adderar ett starkt arkitektoniskt modernt element i form av ett tak som sträcker sig över hela torget, säger Niels de Bruin, landskapsarkitekt på White.

- Vårt koncept har utgått ifrån att det har funnits många bra element på torget men att de bör omdisponeras för att få en bättre helhet och användbarhet på torget. Det har varit viktigt att lyfta fram åns betydelse och öppna upp torget ned till vattnet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige