Image

Wästbygg får order av Magnolia

Bygg/Arkitektur Magnolia Bostad har tecknat avtal med Wästbygg om byggnation av 90 lägenheter i Sollentuna. Entreprenadsumman uppgår till 114 miljoner kronor exklusive moms.
Publicerad den 25 Augusti 2015

Magnolia Bostad planerar för ett nytt bostadskvarter på Turebergs Allé strax norr om Sollentuna centrum. Projektet omfattar 90 bostadsrätter, med lokaler för bland annat gym i bottenplanet. Försäljning inleds under hösten och byggstarten är planerad till januari/februari 2016.

– Magnolia Bostad är en helt ny kund för Wästbygg och en intressant aktör på bostadsmarknaden. Vi är glada och stolta över att de valt oss och hoppas på ett långt och gott samarbete, säger Rickard Burman, bostadschef i Stockholm på Wästbygg.

– Det känns tryggt att samarbeta med en etablerad aktör som Wästbygg när vi går mot byggstart av projektet. Tack vare deras starka närvaro i såväl Storstockholm som i Göteborgsområdet ser jag goda förutsättningar för fortsatt samarbete framöver, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige