Image

Vision för Järva klar

STADSUTVECKLING På måndagen presenterades en "idékatalog" för ett tryggare och snyggare Järva år 2030.
Publicerad den 3 Mars 2009

Alla idéer som har kommit fram har nu samlats i ett rejält dokument: Vision Järva 2030. Det är inte säkert att allt blir verklighet, men förslagen och synpunkterna kommer att finnas för nämnder och förvaltningar att hämta inspiration ur. Kommunfullmäktige fattar beslut om visionen i slutet av mars.

Det första steget mot förverkligandet av ett tryggare och mer levande Järvaområde blir renoveringen av miljonprogramsbostäderna.

- Arbetet har redan påbörjats. Det blir ett symboliskt första steg, eftersom det kommer att göra mycket för områdets utseende och trivsel. I den dialog som vi har haft med de boende har många klagat över dålig isolering i sina lägenheter, att det är kallt och dragigt. Alla ska naturligtvis ha en anständig boendemiljö, säger Joakim Larsson (M), till Dagens Nyheter.

I visionen ingår också att öka tryggheten i bostadsområdena på fältet. Det kan göras genom att skapa fler butikslokaler och ha fler verksamheter i husen.

- Stadsdelarna blir mer levande. Helst ska vi ha fler butiker som håller öppet till sent på kvällen, säger Larsson till DN.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige