Image

Victoria Park byggstartar livsstilsboende

Bygg/Arkitektur Victoria Park byggstartar tredje etappen av livsstilsboendet i Limhamn. 41 av totalt 57 lägenheter i BRF Bersån är sålda. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under våren 2016.
Publicerad den 17 Mars 2015

Den tredje etappen av Victoria Parks livsstilsboende vid Limhamns kalkbrott omfattar totalt 133 lägenheter. Det är i den första delen av denna etapp, BRF Bersån i Limhamn, som försäljningen nu nått en sådan nivå att byggnation kan starta.

– Försäljningen av den tredje etappen har hittills gått snabbare än plan, vilket givetvis är glädjande. Vi har sedan tidigare byggt och sålt 200 lägenheter. Med den tredje etappen når vi den kritiska massa som krävs för att tillhandahålla ett attraktivt och kostnadseffektivt servicekoncept. Vi kan därmed framöver fokusera på vårt bostadsbestånd av hyresrätter, vilket är vår kärnverksamhet, säger Peter Strand, CEO för Victoria Park.

Under förutsättning att alla 57 lägenheter säljs enligt plan bedöms den totala resultateffekten av projektet uppgå till omkring 30 miljoner kronor, vilket successivt avräknas från kvartal 2 2015.

2007 påbörjades utvecklingen av livsstilsboendet, som var ett för svenska förhållanden nytt boendekoncept där social samvaro och fritidsfaciliteter är inbyggda i boendet. De första två etapperna i livsstilsboendet innehåller totalt 204 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige