Image
Olleboterminalen får ny ägare.
Olleboterminalen får ny ägare. Bild: Angermann

Venturi köper Olleboterminalen i Malmö

Transaktioner Venturi Fastigheter har ingått avtal om att förvärva Olleboterminalen i Malmö.
Publicerad den 28 Juni 2023

Fastigheten, som är belägen längs med E20 vid sista påfarten innan Öresundsbron, har idag en logistikbyggnad om cirka 24 000 kvadrameter och tomtarean är 77 600 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Tullverket, Malmö Opera och Weber Saint-Gobain. Venturi Fastigheter, med ägande kopplat till Stena-familjen, har för avsikt att genom planläggning utveckla fastigheten till ett nytt logistikområde med ytterligare byggnader för logistik och kontor. Bolaget utvecklar, äger och förvaltar flertalet fastigheter i södra och västra Sverige och driver just nu en rad projekt inom kontor, handel och logistik.
– Vi är oerhört glada för förtroendet att få ta över denna fantastiska logistikfastighet i Malmö. Här kan vi nu skapa förutsättningar för framtidens behov inom citynära logistik i Öresundsregionen. Det strategiska läget längs med E20 och närheten till Köpenhamn ger oss en unik möjlighet att driva och utveckla detta projekt till sin fulla potential. Vi ser fram emot att skapa ännu större värde och möta de växande behoven inom logistiksektorn, säger Erik Fischer, Venturi Fastigheter.

Fastigheten har varit familjeägd sedan 40-talet. Olleboterminalen är ett välkänt landmärke i Malmö, under åren har många lokala invånare arbetat på päronodlingen som låg på platsen innan landförbindelsen till Öresundsbron drogs fram genom området på 90-talet.
– Vi är mycket glada över att Venturi Fastigheter har tagit över vår fastighet med dess rika historia. Att se denna fastighet hamna i händerna på ett företag med sådan expertis som Venturi ger oss förtroende för att fastigheten kommer att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt. Vi är övertygade om att Venturi kommer att förvalta fastighetens unika karaktär och samtidigt vidareutveckla dess potential för framtida generationer, kommenterar Ollebo Invest.

Angermann har varit säljrådgivare. Utöver Angermann så var AG Advokat legal rådgivare till säljaren och Advokatfirman Allié legal rådgivare åt köparen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige