Image

Veidekke ska bygga bostäder på Södermalm

BOSTÄDER Veidekke Bostad AB och Wasted Space AB har gemensamt fått markanvisningar för ny bostadsbebyggelse, om 60-80 lägenheter, respektive kommersiella verksamheter i en befintlig byggnad i stadsdelen Södermalm. Markanvisningarna avser ett område längs Hornsbruksgatan. Första inflyttning är planerad till 2013.
Publicerad den 21 Januari 2010

Projektet avses att genomföras genom en process med fördjupat medborgarinflytande, vilket bland annat innebär att boende och andra intressenter i närområdet får vara med och ta fram förslag till ny- och ombyggnad på platsen. Ambitionen är att öka medborgarnas insyn och medverkan i planeringen.

Syftet är att aktivera Hornsbruksgatan, öka samspelet och tillgängligheten mellan Hornsbruksgatan och Högalidsparken samt att göra Hornsbruksgatan till en länk mellan Hornstull och östra Södermalm, som en förlängning av det planerade torget vid Hornstull.

- Vi välkomnar allmänhetens synpunkter och medverkan i det kommande programarbetet och ser fram emot att delta i en workshop med kringboende. Vi hoppas och tror på många bra idéer inför detaljplanering av gata, dess koppling till Högalidsparken och de bostäder vi kommer att utveckla i parkens nuvarande bergsskärning, säger Jan Svensson, projektledare på Veidekke Bostad AB, region Mälardalen.

-Vi har redan börjat dialogen med närområdet. Över 100 personer har hittills engagerat sig genom den enkät som skickats ut och den 2 februari arrangeras det första informationsmötet för boende och företagare i området, säger Marie Eriksson på Wasted Space.

Arkitekt är Utopia arkitekter AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige