Image

Veidekke får hållbarhetspris

Bolag Veidekke har mottagit priset ”Årets gränslösa initiativ” för sitt långsiktiga engagemang i det sydafrikanska CSR-projektet ”Football for Life”.
Publicerad den 3 Augusti 2017
Jimmy Bengtsson. Bild: Veidekke
Jimmy Bengtsson.

Årets Gränslösa Initiativ presenterades på hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow den 2 augusti. Juryns val föll på Football for Life (FFL), vilket drivs av FC Rosengård med Veidekke som huvudpartner, med motiveringen:

”Vinnare av utmärkelsen är ett initiativ som under nästan tio år varit verksamt och genererat verkligt värde, för de båda parterna i samarbetet – men också för hållbarhet och samhället. Projektet skapar möjligheter och förverkligar drömmar – i Sydafrika såväl som i Rosengård.”

Football for Life drivs sedan 2008 av FC Rosengård och arbetar med fotbollen som verktyg för att stärka unga, sydafrikanska tjejers självkänsla, självförtroende och ställning i samhället.

– Att tjejer ska få möjlighet att spela fotboll är inte bara en fråga om jämställdhet, det är också en viktig del i att bekämpa förekomsten av tonårsgraviditeter, skolavhopp och i värsta fall HIV-smitta, som är ett stort problem i området. Att ha en meningsfull fritid och en stark självkänsla kan i många fall vara skillnaden mellan ett bra och ett dåligt beslut, säger Jimmy Bengtsson, vd för Veidekke i Sverige.

Veidekke har varit huvudsamarbetspartner till FFL sedan 2010. Flera av Veidekkes medarbetare har under åren involverats i arbetet och rest till Sydafrika för att konkret bidra till såväl byggnation av damfotbollcentret som kunskapsspridning och värderingsövningar.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY