Image
Lumi.
Lumi. Bild: Vasakronan/Walk The Room

Vasakronan hyr ut 10 900 kvadratmeter i Uppsala och startar projekt

Uthyrning Det är medicinteknikbolaget Gyros Protein Technologies och Försäkringskassan som hyr 4 200 respektive 6 700 kvadratmeter i Vasakronans projektfastighet Lumi på Dragarbrunnsgatan 75 i centrala Uppsala.
Publicerad den 18 Augusti 2022

Lumi omfattar totalt 15 500 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på sju våningar, varav merparten är kontor och laboratorium. Resterande delar utgörs av butiker och restauranger i gatuplan. Med förhyrningarna når Lumi en uthyrningsgrad om cirka 70 procent före projektstart. Projektinvesteringen motsvarar 740 miljoner kronor och innebär att Vasakronan tar nästa steg i stadsutvecklingsprojektet Södra city.

Södra city omfattar totalt cirka 70 000 kvadratmeter projektmöjligheter i form av bland annat kontor, bostäder, hotell och förskola. Detaljplanen omfattar flera kvarter samt ett grönstråk och området utvecklas i nära samarbete med Uppsala Kommun. När hela Södra city står klart kommer området att länka samman Resecentrum i öst med Fyrisån i väst, och centrala Uppsala med Kungsängens bostadsområde i nord-sydlig riktning.
– Uppsala är en attraktiv stad att verka och leva i och den växer i snabb takt. I Södra city jobbar vi för att skapa förutsättningar för stadens fortsatta utveckling. Ambitionen är att skapa en livfull och spännande stadsdel där både företag och människor vill vara och vi märker redan nu ett intresse för detta. Tillsammans med stadens planer för bland annat grönstråket, å-rummet vid Hamnplan och expansionen av Uppsala C har Södra city alla förutsättningar att spela en central roll i staden, säger Bo de Besche, regionchef Uppsala.

Byggstarten av Lumi sker hösten 2022 och huset beräknas stå klart för inflyttning under första kvartalet 2024. Projektet har ett tydligt fokus på återbruk och cirkularitet. Bland annat behålls den befintliga betongstommen och grundläggningen. Gipsväggar demonteras och återbrukas i nya väggar och installationsprodukter såsom till exempel ventilationsdon, VVS-produkter och sanitetsporslin återanvänds.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige