Image

Värdeförändringar lyfter D Carnegie

Bolag Värdeförändringar på 260,4 miljoner kronor (77,1) lyfter D Carnegies halvårsresultat till 213,1 miljoner kronor efter skatt (81,7).
Publicerad den 14 Augusti 2015

Halvårssiffrorna i korthet:

Hyresintäkterna uppgick till 591,9 miljoner kronor (86,9).

Driftnettot uppgick till 256,6 miljoner kronor (37,6).

Förvaltningsresultatet uppgick till 47,0 miljoner kronor (16,5).

Värdeförändring förvaltningsfastigheter och derivat uppgick till 260,4 miljoner kronor (77,1).

Resultatet efter skatt uppgick till 213,1 miljoner kronor (81,7).

Vinst per aktie uppgick till 3,01 kronor (1,82), före utspädning.

Vinst per aktie uppgick till 2,38 kronor (1,82), efter utspädning.

- Vi har under perioden ökat takten för våra lägenhetsrenoveringar, med fler påbörjade renoveringar och de färdigställda har ökat till 126 under första halvåret. Dessutom var ytterligare 83 lägenheter klara vid utgången av perioden men ej besiktigade, och därmed ej inräknade som färdigställda. Dessa är dock nu besiktigade och därmed färdigställda, skriver Ulf Nilsson i vd-ordet.

- På grund av den ökande mängden material har dock vår leverantör haft fortsatta problem då ett nytt lager har byggts. Vi förväntar oss att takten ska kunna öka ytterligare under resten av året då det nya lagret är färdigt och intrimmat. Vi har också fortsatt att accelerera övriga investeringar i fasader, värmeanläggningar, tvättstugor etcetera. vilket ökar våra hyresintäkter och sänker kostnaderna för reparationer och underhåll.

- Vår prognos är att cirka 500 lägenheter kommer att renoveras 2015. Bolaget publicerar också i denna rapport en årlig intjäningsförmåga per den 30 juni 2015 i syfte att ge vägledning utöver den formella kvartalsrapporten eftersom vi anskaffat större delen av beståndet efter andra kvartalet 2014. Intjäningsförmågan visar på ett löpande driftnetto vid denna tidpunkt på 522 miljoner kronor, vilket är något lägre än tidigare kvartal, detta till följd av avyttringarna i samband med renodlingen av beståndet, samt ökade räntekostnader för den emitterade obligationen. Rapporten om intjäningsförmågan är dock ingen prognos för framtiden och tar heller inte med förväntade hyresförändringar och kostnadsförändringar.

- Vi är också nöjda med att i samband med värderingen vi genomförde per den sista juni 2015, notera värdeökningar på drygt 126 miljoner under det andra kvartalet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige