Image

Varbergs Bostad säljer central fastighet

Transaktioner Varbergs Bostad säljer fastigheten Prosten 4 i centrala Varberg.
Publicerad den 27 Mars 2014

Köpare är ett av Familjen Martinssons Fastigheter helägt bolag.

CBRE har varit säljarens rådgivare.

Prosten 4 är belägen mitt i Varbergs centrum. Fastigheten har en total uthyrbar yta om cirka 1 557 kvadratmeter. Fastigheten som ursprungligen är byggd 1892 inrymmer både bostäder och lokaler.

Största enskilda hyresgäst är Harrys restaurang. Tillträde sker 1:a april 2014.

- Familjen Martinssons Fastigheter är glada och stolta över att ha lyckats förvärva en av Varbergs vackraste fastigheter som dessutom har ett intressant läge med bra hyresgäster. Vi är mycket långsiktiga i vår förvaltning och ser fram emot att sköta om detta hus i många år framöver, säger Maj-Britt, Carina och Henrik Martinsson.

Martinssons Fastigheter äger och förvaltar sedan tidigare tre andra fastigheter utmed Kungsgatan utöver övriga hyres- och lokalfastigheter.

- Vi ser förvärvet som ett mycket naturligt tillskott i vårt växande fastighetsbestånd i Varberg och Falkenberg, avslutar Maj-Britt, Carina och Henrik Martinsson.

Varbergs Bostads avsikt med försäljningen är att renodla fastighetsbeståndet och koncentrera verksamheten till att främja bostadsförsörjningen i kommunen, enligt det ägardirektiv som gäller för bolaget.

- Fastigheten Prosten 4, som innehåller stor andel lokaler, passar bättre in i Familjen Martinssons fastighetsbolag, och vi är mycket nöjda med att fastigheten köps av en lokal aktör, som vi är övertygade om långsiktigt kommer att ta väl hand om både fastigheten och dess hyresgäster, säger Rolf Nielsen, ekonomichef på Varbergs Bostad.

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige