Image

Utställning om framtidens Pedagogen Park

Bygg/Arkitektur Tre arkitektkontor har valts ut för att ta fram parallella uppdrag för den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Just nu pågår en utställning av förslagen i foajén till kontorshuset Pedagogen Park.
Publicerad den 16 Februari 2016

Bakom förslagen står arkitektkontoren Nyréns, Erséus/Becht och Adept/Mandaworks som valts ut för att ta fram parallella förslag på hur de ser på utformningen av den nya stadsdelen mellan Pedagogen Park, Solängen och Änggårdsbergen.

– Arkitektkontoren har valts ut för att vi tror att de bäst kan utföra de tankar vi har kring stadsdelen Pedagogen Park med tanke på hållbarhet, stadskvalitet och genomförbarhet, säger fastighetsägaren Aspelin Ramms vd Lennart Karlsson.

Totalt planeras för cirka 800 bostäder med olika utformning och upplåtelseform. Allt från lägenheter med hyresrätt och bostadsrätt i flerfamiljshus till egenägda radhus eller kedjehus. Dessutom ytor för kontor, service, handel och mötesplatser.

– Vår ambition är att skapa ett spännande bostadsområde med en varierad arkitektur. Det bidrar till områdets dynamik, vilket skapar nödvändiga förutsättningar för att kunna bygga en stad för alla.

Stadsdelen Pedagogen Park blir totalt cirka 90 000 kvadratmeter och utvecklas gemensamt av Aspelin Ramm Fastigheter och Mölndals stad, som äger halva området var.

– Det känns väldigt bra att förverkliga det här projektet tillsammans med Mölndals stad som delar våra visioner om att skapa en hållbar stad som bidrar till utvecklingen av hela Västsverige. Med kontorshuset Pedagogen Park på plats och fullt uthyrt finns den första pusselbiten på plats för bygget av en modern blandstad. Redan i dag har över 700 människor sin arbetsplats här. Nu lägger vi nästa bit i pusslet för att göra stadsdelen Pedagogen Park till en aktiv och levande stadsdel där människor kan arbeta, trivas, mötas och må bra, säger Lennart Karlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige