Image

Universitetet startar fastighetsavdelning

Bolag Stockholms universitet startar en ny fastighetsavdelning i syfte att effektivisera arbetet med universitetets samlade lokalbehov. Lena Lundqvist blir chef för avdelningen.
Publicerad den 3 Oktober 2014

Hon har tidigare innehaft ett flertal chefsroller inom kommun och landsting i Uppsala, med uppdrag att forma processer för strategisk lokalförsörjning i stora organisationer med många aktörer och intressenter.

– Huvudstaden växer och det gör även Stockholms universitet. Den nya fastighetsavdelningen och rekryteringen av Lena Lundqvist är centralt för universitetets fortsatta utveckling av studenternas lärandemiljö och forskarnas arbetsmiljö, säger Joakim Malmström, förvaltningschef vid Stockholms universitet.

Universitetet behöver effektiva och flexibla lokaler för en föränderlig verksamhet där många stora institutioner kan verka och samverka. Den nya fastighetsavdelningen ska arbeta såväl strategiskt som verksamhetsstödjande med fokus på universitetets samlade lokalbehov.

Avdelningen deltar bland annat aktivt i planeringen av Albano i samarbete med Akademiska Hus och KTH. I Albano planeras för 100 000 kvadratmeter universitetslokaler och 50 000 kvadratmeter bostäder.

– Jag ser fram emot att få bidra i utmaningen med att, i en växande stad och med ett växande universitet, hitta lösningar för den ökade efterfrågan av lokaler. Placeringen av universitetet i nationalstadsparken är en stor tillgång för alla som verkar i området men ställer också höga krav på innovativa lösningar i hur vi nyttjar våra lokaler, säger Lena Lundqvist, fastighetschef vid Stockholms universitet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige