Image

Unikt verktyg underlättar etableringsprocessen

STADSUTVECKLING Göteborgsregionen lanserar en unik markdatabas, som ska underlätta för företag i etableringsprocessen. - Vi har tittat runt i Europa, och inte hittat någon annan region som kan erbjuda något sådant här, säger Bengt Christensson på GR Planering, till Fastighetssverige.
Publicerad den 19 September 2008

Markdatabasen lanserades på torsdagens Lokalmarknadsdag i Göteborg.

I databasen – som kommer att hittas på kommunernas och Business Region Göteborgs hemsidor i oktober – kommer alla de 13 kommunernas markreserv att finnas på en och samma sajt.

- Utvecklingsarbetet har pågått i ett halvår ungefär. Det är det unika samarbetet vi har som har gjort det här möjligt, säger Christensson.

- Verktyget kommer att underlätta för företag som ska etablera sig i regionen och också för kommunernas långsiktiga planering för uthållig tillväxt.

- En finess är att man, förutom den vanliga informationen som läge och verksamhetsområde, kommer att kunna se flygfoton över den mark man kanske har tänkt sig, så att man kan se hur långt det är till närmaste mot, var de närmaste grannarna finns, och så vidare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige