Image
Bild: Skanska

Tysk bjässe köper Skanskas huvudkontor

Transaktioner Invesco Real Estate och Scius Partners säljer byggjättens huvudkontor på Kungsholmen till en fastighetsfond förvaltad av tyska DWS.
Publicerad den 11 December 2018

Fastigheten är belägen på Västra Kungsholmen i närheten till Stadshagens tunnelbanestation och omfattar en toppmodern byggnad om cirka 20 500 kvadratmeter som är miljöklassificerad till LEED Platinum.

Fastigheten färdigställdes 2013/14 och förvärvades av Invesco Real Estate och dess lokala partner i Norden – Scius Partners – från Skanska under 2014.

– Vi kunde förvärva denna fastighet off-market via vår lokala partner, Scius Partners, som även har förvaltat huset åt oss sedan förvärvet. Skanska har byggt en toppmodern, och miljömässigt hållbar, fastighet som möter de högsta specifikationskraven både tekniskt och miljömässigt och som den nya ägaren fortsättningsvis kommer kunna dra nytta av, säger Rob Johnston, transaktionsansvarig direktör för Invesco Real Estates affärer i Storbritannien och Norden.

– Vi är mycket nöjda med att kunna leverera på vår affärsplan med god avkastning till våra investerare. Invesco Real Estate har en positiv syn på de nordiska fastighetsmarknaderna och vi söker fortsättningsvis nya affärsmöjligheteter till våra olika mandat i regionen, säger Rob Johnston.

Nordanö och Linklaters var rådgivare till Invesco Real Estate.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Platzer på jakt efter försäljning

Bolag Deadline närmar sig. I fjärde kvartalet går Platzer mot att förvärva Mimo av NCC. I samma mening så är det strategiskt försäljning som nämns. Det berättar vd Johanna Hult Rentsch när hon presenterar läget i bolagets ekonomi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige