Image
Claes Caroli, trea från höger på översta raden.
Claes Caroli, trea från höger på översta raden.

Turning Torso i gott sällskap

Bolag HSB Malmö och dess ordförande Claes Caroli bjöds in till konferensen Council on Tall Buildings and Urban Habitat. - Det är ett imponerande sällskap Torson, HSB och Malmö stad hamnat i. Man blir lätt hemmablind och vi Malmöbor reflekterar kanske inte över vilket avtryck Turning Torso gjort runt om i världen, men man pratar med väldigt stor respekt om vårt hus, säger Claes Caroli.
Publicerad den 5 Januari 2017

HSB Malmö och ordföranden Claes Caroli bjöds in till den årliga konferens som internationella arkitekturorganisationen CTBUH – Council on Tall Buildings and Urban Habitat – arrangerade i kinesiska Shenzen.

Temat för konferensen var Cities to Megacities och handlade om fördelarna med att skapa täta städer och att tänka vertikalt när man bygger. Claes Caroli fick dels möjligheten att prata om Malmös förvandling från industristad i utförsbacke till kunskapsintensiv stad och hur detta sammanföll med byggandet av Turning Torso, dels sitta med i en internationell tävlingsjury som bedömde unga arkitekters förslag på hur nya, kreativa och hållbara skyskrapor kunde integreras i en befintlig stadsmiljö.

På gruppbilden som togs efteråt representeras, förutom Turning Torso och Claes Caroli, 17 nyskapande skyskrapor från hela världen – inklusive fyra som haft titeln ”Världens högsta” samt 14 som innehar titeln ”Landets/Stadens högsta” – däribland Petronas Tower, Jeddah Tower, Chrysler Building och Taipei 101.

- Det är ett imponerande sällskap Torson, HSB och Malmö stad hamnat i. Man blir lätt hemmablind och vi Malmöbor reflekterar kanske inte över vilket avtryck Turning Torso gjort runt om i världen, men man pratar med väldigt stor respekt om vårt hus, säger Claes Caroli.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige