Image
Stadshotellet i Tranås.
Stadshotellet i Tranås. Bild: Tranåsbostäder

Tranåsbostäder byggsatsar för att locka storstadsfolket

Bostäder Tranås ska växa med 25 000 personer till 2040. För att möta behovet av bostäder, skolor, förskolor, mötesplatser etcetera inleder det kommunala fastighetsbolaget Tranåsbostäder den största byggnationssatsningen på 30 år.
Publicerad den 3 April 2023

– Vi kan inte stoppa Tranås utveckling för att det är oroligt på marknaden och i omvärlden utan behöver fortsätta tänka långsiktigt. Vi bygger för framtiden och det behov som kommer, menar Magnus Nilsson, vd på Tranåsbostäder.

Bolaget har satsat på att bygga förskolor de senaste fem-tio åren och nu står skolor på agendan. Två stycken ska byggas i närtid. Samtidigt inleds en större ombyggnation av den anrika byggnaden innehållande bland annat Stadshotellet i innerstaden. I byggnaden samsas hotell med restaurang, bibliotek och biograf, tillsammans med bostäder och butiker. Byggnaden ska nu öppnas upp mot den populära Storgatan och bli en naturlig del av stadskärnan. Förhoppningen är att hotellentrén ska bli Tranåsbornas nya vardagsrum.

För att växa med 25 000 nya invånare satsar Tranås på att locka 30–50-åringar som vill flytta från större städer. Med sikte på målet ändrar hela kommunen inriktning. För Tranåsbostäder innebär det ett nytt ägardirektiv. Bolaget kan numera erbjuda fler upplåtelseformer än hyresrätt: möjlighet till äganderätt och bostadsrätt till försäljning, och att sälja ägarlägenheter och egna hem.

– En sådan här tillväxtsatsning kräver både modiga politiker och att nyckelspelare för stadsutvecklingen växlar upp och arbetar mot samma mål. Vi tycker det här är jättespännande och ser fram emot att få välkomna nya invånare till oss i Tranås, säger Magnus Nilsson.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige