Image

Tobin köper av Humlegården

Transaktioner Tobin Properties köper fastigheten Sprängaren 8 i centrala Sundbyberg av Humlegården. Fastigheten är en utvecklingsfastighet med nyskapade byggrätter för bostäder om cirka 11 000 kvadratmeter och en delvis vakant kontorsbyggnad med en uthyrbar area om 11 000 kvadratmeter kontor och övriga kommersiella lokaler.
Publicerad den 2 Augusti 2013

Under de senaste åren har Humlegården i samarbete med Sundbyberg stad tagit fram en ny detaljplan över nya byggrätter för bostäder.

- Det är trevligt att vi kan överlämna stafettpinnen till Tobin som kommer att vidareutveckla projektet på bästa sätt. Genom att skapa byggrätter för bostäder bidrar Humlegården till Stockholmsregionens bostadsförsörjning. Vårt motiv för att sälja Sprängaren 8 är att vi har en större projektportfölj än någonsin tidigare och vi vill fokusera oss på andra angelägna projekt, säger Per-Arne Rudbert, vd för Humlegården Fastigheter.

- Sprängaren 8 är ett kvarter i centrala Sundbyberg. Genom att ta ett helhetsgrepp om kvarteret så bidrar vi till den pågående positiva utvecklingen av Sundbybergs stad. Vi har bjudit in två arkitektkontor i avsikt att utveckla kvarteret och skapa ett par hundra nyproducerade bostäder samt attrakiva lokaler för butiker, service och restauranger, säger Erik Karlin vd för Tobin Properties.

Tobin tillträder fastigheten under hösten.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY