Image

Tobin: 95 procent sålt

Bolag Tobin Properties har sålt 95 procent av totalt 421 bostäder man har i produktion just nu.
Publicerad den 23 Mars 2016

Sammanlagt har Tobin tecknat bindande avtal värda 1 029 miljoner kronor.

- Vi är stolta över att vi vid datum för rapport har sålt 95 procent av totalt 421 bostäder som vi har i produktion på bindande avtal till slutkund. Det innebär att vi för närvarande nästan uteslutande producerar mot fasta kundorder. Då Tobin Properties inte tillämpar successiv vinstavräkning är de projektvinster som ligger i pågående projekt inte alls synliga i redovisade siffror. Med anledning av detta har styrelsen beslutat att bolaget från och med delårsrapporten för Q1 2016 ska tillämpa successiv vinstavräkning för pågående projekt. Detta kommer att ge en mer rättvisande bild och ha en positiv påverkan på både resultat och eget kapital, skriver Erik Karlin i vd-ordet.

Under helåret tecknades bindande avtal om lägenhetsförsäljningar till ett värde om cirka 981 miljoner kronor.

Nettoomsättningen inklusive övriga rörelseintäkter uppgick till 10,6 miljoner kronor.

Helårets resultat uppgick till -32,1 (-15,1) miljoner kronor. Resultatet belastas av en redovisningsteknisk nedskrivning om -16 miljoner kronor av tidigare infusionerade fastighetsvärden i koncernföretag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige