Image

Tina Lindh vinnare av SGBC Award 2018

Event Tina Lindh, fastighetsutvecklare hos Kungsleden, är årets vinnare av Swedish Green Building Council (SGBC) Award 2018 och tilldelades, priset för "Ett positivt bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling" under en ceremoni i Stockholms stadshus.
Publicerad den 26 Oktober 2018
Tina Lindh. Bild: Kungsleden
Tina Lindh.

Swedish Green Building Councils motivering till Tinas pris:

"I en värld där vi tillbringar alltmer av vår tid i byggnader är det allt viktigare att vi mår bra medan vi är där. Genom sitt engagemang för fysisk och mental hälsa har årets vinnare varit en av drivkrafterna när det gäller välbefinnande i byggnader. Hon var en av personerna bakom den första registrerade WELL-certifieringen i Sverige och har sedan dess fortsatt arbeta för att öka kunskapen om välbefinnande, hållbarhet och jämställdhet. Hennes engagemang har lett till att allt fler aktörer har fått upp ögonen för dessa viktiga frågor och börjat bygga med välbefinnandet i åtanke".

– Tinas fokus på människans välmående skiner igenom i alla hennes projekt, nu även i senaste projektet Eden i Hyllie. I Edens koncept - Symbiotic building, tar Tina välmåendet till nästa steg, där byggnaden och människan samverkar i symbios för ett optimalt syfte, säger Frida Stannow Lind, affärsutvecklingschef Kungsleden.

Även Kungsledens Studio (Tyfonen 1) i Malmö tilldelades priset för Årets Leed-byggnad.

– Kungsleden förvärvade konceptfastigheten Studio av Skanska i mars och det gör oss extra glada att Studio vann priset för Årets Leed-byggnad med motiveringen: Studio-projektet förenar näringsliv med kulturliv och är en mötesplats dygnet runt. Det är ett utmärkt exempel på hållbarhetsarbete genom samarbete mellan fastighetsägaren och entreprenören som främjar Leed-varumärket. Utöver det har projektet en grundligt genomarbetad gestaltning och en trivsam inomhusmiljö som är ett positivt inslag i stadsmiljön, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige