Image
De 135 modulerna monterades på åtta dagar.
De 135 modulerna monterades på åtta dagar. Bild: Expandia

Tillfällig skola monterades på åtta dagar – nu klart för inflyttning

Bygg/Arkitektur Medan den nya Falkbergsskolan i Botkyrka byggs kommer de 400 eleverna att undervisas i lokaler från Expandia Moduler. Den tillfälliga skolan består av 135 moduler som monterades på åtta dagar.
Publicerad den 27 Juli 2019

– Det har överträffat mina förväntningar. Vi var rädda att det skulle ta lång tid, men det gick otroligt snabbt och lokalerna är väldigt fina, säger Anna-Lena Bergman, rektor på Falkbergsskolan.

I mars 2017 tog utbildningsnämnden beslutet att riva den 60 år gamla Falkbergsskolan och bygga en ny. Klagomål från både personal och elever angående huvudvärk på grund av dålig ventilation, dåligt isolerade klassrum och vattenläckor har gjort behovet av förnyelse uppenbart. Medan den nya skolan byggs, med bevarad matsal och aula från den förra skolbyggnaden, kommer eleverna att undervisas i paviljonger från Expandia Moduler.

Falkbergsskolans ledning har deltagit i planeringen av paviljongerna som ska husera 400 elever i årskurs sex till nio under två år. Den tillfälliga skolan består av 135 stycken S3000-moduler från Expandia Moduler som har monterats i tre våningar.

Just nu färdigställs det sista av inredningen, sedan är skolan klar för inflyttning. Om några veckor återvänder eleverna från sommarlovet och först då går det att avgöra om den tillfälliga skolan lever upp till förväntningarna. Lokalerna är mindre jämfört med den gamla Falkbergsskolan, men Anna-Lena Bergman är inte orolig för att elever och lärare inte ska trivas.

– Vi har ju varit med under hela processen och bestämt hur modulerna skulle stå och hur de skulle inredas. När jag nu är här så känns det som att vi har planerat en väldigt bra skola. Vi kommer att ha samma utrustning som på den tidigare skolan, så allting blir egentligen bara till det bättre, säger Anna-Lena Bergman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige