Image

Telge Bostäder planerar nybyggen för miljarder

BYGG Telge Bostäder har byggplaner som skulle kunna ge över tusen nya hyreslägenheter i Södertälje under de kommande åren.
Publicerad den 23 December 2009

Det handlar om bland annat om bygget av tre hus på Storgatan, som kan komma igång redan 2010 och ge 100 nya lägenheter. Sammanlagt har Telge Bostäder byggplaner som uppgår till 1,4 miljarder kronor under de närmaste åren.

Telge Bostäder har byggplaner, som om de förverkligades, skulle kunna ge över 1 000 nya hyreslägenheter i Södertälje under de kommande åren. På Stockholmsberget vid infarten till Södertälje kan bygget av 140 lägenheter påbörjas 2012 om nödvändiga planbeslut fattas. Telge Bostäder har förvärvat marken för att minska risken för förseningar av Södertäljeporten som projektet heter. Och redan nästa år kan planerna för kvarteret Lampan, en investering på över 200 miljoner kronor, bli verklighet.

- Vi vill bygga tre hus på Storgatan i kvarteret Lampan. Det är ett projekt som vi tror mycket på och som kan komma igång inom kort eftersom det finns en färdig projektplan. Det skulle ge cirka 100 nya hyreslägenheter, säger Eva Nygren, vd för Telge Bostäder.

När Campus Telge växer ökar behovet av studentbostäder. Därför vill Telge Bostäder bygga 50 till 100 studentbostäder i kvarteret Zebran vid Birkakorset. Etapp två av Ljuva livet i Hölö kommer att påbörjas nästa år och det ger 20 nya lägenheter.

- Det finns byggplaner på minst 1,4 miljarder kronor under de kommande åren och då har vi inte räknat med planerna för stadskärnan. Vi kommer inte att kunna bygga allt men vår ambition är att stå för en stor del av nybyggnationen i Södertälje, säger Eva Nygren

Telge Bostäder är en av fem möjliga intressenter när Södertäljes stadskärna ska byggas om. De förslag som diskuteras nu kan ge 2 000 nya lägenheter i och nära stadskärnan. Målsättningen från kommunen är att ha färdiga detaljplaner under 2010.

- Planerna för stadskärnan och Maren ligger långt fram i tiden men vi som är Södertäljes största hyresvärd vill givetvis vara med och utveckla kommunen, säger Eva Nygren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige