Image

Sveriges största kongresshotell i cityläge

HOTELL Petter Stordalen satsar vidare på spektakulära hotell. Nu har hans Choice Hotels tecknat avtal för ett Clarionhotell och kongressanläggning i Malmö. Hotellet ska öppna 2014 och beskrivs som Sveriges största kongresshotell i cityläge.
Publicerad den 21 Juni 2010

- Vi vill öppna ett hotell som är integrerat i stadens puls och som kan sätta sin prägel på Malmö. Vårt mål är att skapa en levande mötesplats där människor kan dela kunskap, idéer och kulturupplevelser. Det är en enorm styrka att hotellet ligger så centralt, stora kongresshotell ligger ofta i utkanten, säger Katalin Paldeak, koncerndirektör för Clarion Hotels Norden.

Clarionhotellet och kongressanläggningen i Malmö blir det tredje nytillskottet till hotellkedjan under våren och är en av Choices och Petter Stordalens största satsningar någonsin. De andra två hotellen är Göteborgs nya mötesarena Clarion Hotel Post och strategiskt viktiga Clarion Hotel Arlanda.

Anläggningen kommer bland annat att inrymma 375 hotellrum fördelat på 21 våningar och en kongresshall för 1 500 personer samt fyra konferensrum á 400 personer, samt flera mindre grupprum. Malmös nya konserthall kommer att vara en integrerad del av anläggningen.

Det är Skanska som står för uthyrningen, genom ett 20-årigt avtal.

- Det är mycket glädjande att vi får förtroendet att svara för Choice Hotels hotell- och kongressatsning i Malmö. Vi har goda erfarenheter av varandra sedan tidigare genom en rad projekt i Sverige, säger Johan Ellerstedt, vice vd för Skanska Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige