Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A tvärvänder om utdelningen

Bolag Styrelsen i K2A har beslutat att inte lämna förslag till utdelning på preferensaktier inför årsstämman 2024. Det går helt emot den avsikt som aviserades i bokslutet för 2023 som släpptes i februari.
Publicerad den 2 Maj 2024

Styrelsen i K2A har beslutat att, till skillnad från den avsikt som aviserades i bolagets bokslutskommuniké för 2023 som offentliggjordes den 14 februari 2024, inte lämna förslag till utdelning till preferensaktieägare inför årsstämman 2024.

Syftet med styrelsens beslut är att förbättra bolagets likviditet, bland annat mot bakgrund av att bolaget har två obligationslån som förfaller till betalning i juni och december 2024 samt de förhållanden som i övrigt föreligger på marknaden.

Bolaget skriver att styrelsen löpande utvärderar bolagets likviditetsbehov, vilket bland annat inkluderar frågan om utdelning till preferensaktieägare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige