Image

Sveriges minsta systembolag får nytt läge – och blir större

Stockholm Fastighetskontoret och Systembolaget har ingått ett avtal om ny butik i Hötorgshallen i Stockholm. Till sommaren startas ett ombyggnadsprojekt upp i saluhallen.
Publicerad den 14 April 2011

– Butikens storlek och utformning kommer att passa in i saluhallen och förstärka Hötorgshallens speciella karaktär och miljö. Systembolaget är ett viktigt komplement till det stora utbud av mat och delikatesser som finns i Hötorgshallen idag, säger Daniel Öhman, projektledare vid fastighetskontoret.

Den nya butiken kommer, precis som förut, att vara Systembolagets minsta butik i Sverige – en överdiskbutik med ett sortiment som är anpassat för saluhallen.
Under sommaren 2011 planerar fastighetskontoret att starta upp ett omfattande ombyggnadsprojekt i Hötorgshallen.

– Syftet är att utöka utbudet och stärka saluhallens position som en av de främsta handelsplatserna för mat i Stockholm och Skandinavien samtidigt som vi behåller hallens genuina karaktär, fortsätter Daniel Öhman.

Utöver en omfattande upprustning, kommer de tekniska installationerna att moderniseras och byggnaden energieffektiviseras. Hötorgshallen ska miljöklassas enligt ”Green Building” och fastighetskontoret räknar med att minska energianvändningen med cirka 30 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige