Image
Svenska Hus hyr ut i Malmö.
Svenska Hus hyr ut i Malmö. Bild: Svenska Hus

Svenska Hus hyr ut i Malmö

Uthyrning Svenska Hus har tecknat ett kontrakt om uthyrning av 1 130 kvadratmeter i Malmö. Kontraktet med hyresgästen Aderans AB är ett sjuårigt avtal med ett värde om cirka nio miljoner kronor.
Publicerad den 26 Mars 2019

Uthyrningen omfattar lagerytor samt lokaler för kontor och utbildning som anpassas för hyresgästen.
Aderans Sweden AB består av Carl M Lundh Salonger – 14 specialsalonger runt om i Sverige och Danmark som erbjuder peruker, turbaner, skötselprodukter och tillbehör.

Fastigheten Malmö Fredriksborg 7 och 10, kallad Fredriksborg, ligger i stadsdelen Sofielund i södra delen av Malmö centrum. Huvudadressen är Ystadvägen 22. Fastigheten uppfördes 1896 och nu har Svenska Hus påbörjat ett upprustningsprojekt för att skapa en modern fastighet som erbjuder både attraktiva kontor och plats för konstverksamhet.

– Aderans har precis som fastigheten Fredriksborg en lång och anrik historia. Det är givetvis extra roligt att Aderans nu väljer ett samarbete med Svenska Hus för den fortsatta resan framåt. Det ska bli riktigt spännande att följa arbetet med att förvandla dessa ytor till nya anpassade kontor, utbildningslokaler och lager, säger Lars Jeppsson, uthyrare på Svenska Hus.

Aderans kommer att hyra 660 kvadratmeter för kontor och utbildning på plan 2 samt 473 kvadratmeter för lager på plan 1. Under september 2019 ska Aderans tilltänkta lokaler stå färdiga för inflytt. Fram till dess kommer Aderans, som tidigare hade kontor och lager i Limhamn, att flytta in i tillfälliga ytor i andra delar av Svenska Hus fastighet.

– Både Aderans och Svenska Hus är företag som tänker långsiktigt och är måna om sina kunder. Jag är därför övertygad om att Aderans kommer att trivas som hyresgäster hos oss, säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig på Svenska Hus.

Fastigheten Fredriksborg inrymde ursprungligen AB Kurzels Fabriker som fram till 1955 tillverkade bland annat garn, mattor och kläder.

– När vi påbörjade sökandet av nya lokaler, ville vi hitta en lokal som kunde spegla vår verksamhet och visa vilka vi är. När vi hittade lokalen på Ystadvägen 22, visade den en härlig kombination av tradition och anrik historia då den byggdes i slutet av 1800 talet, kombinerat med den potential att bli så som vi ville ha lokalen i utformning och känsla. Svenska Hus visade tidigt i processen att de ville hjälpa oss att skapa det som vi var ute efter, vilket har resulterat i ett kontor och lager som är anpassat till oss, snyggt, praktiskt och modernt med klassisk känsla. Just nu ser vi framemot att få komma på plats i våra nya fräscha och fantastiska lokaler, säger Ulf Rittemar, vd för Aderans Sweden AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige