Image
Fleminggatan 20 i Stockholm.
Fleminggatan 20 i Stockholm. Bild: Catarina Harling

Svensk Exportkredit flyttar sitt huvudkontor till Fleminggatan

Uthyrning Europa Capital har genom sin lokala ägarrepresentant NCAP undertecknat ett nytt hyresavtal med AB Svensk Exportkredit (SEK).
Publicerad den 25 Mars 2021

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Denna uthyrning avser fullständigt moderniserade kontorslokaler på Fleminggatan 20 om totalt 3 445 kvadratmeter med en hyrestid om sju år. Här kommer SEK att lokalisera sitt nya huvudkontor på fastighetens femte och sjätte våning med en magnifik utsikt över staden. Tillträde beräknas ske i oktober 2021.

Denna uthyrning är den andra stora kontorsuthyrningen på fastigheten inom kort tid och innebär att cirka 40 procent av fastighetens kontorsytor nu har hyrts ut. Uthyrningen skedde i samarbete med uthyrningsteamet på Cushman & Wakefield. Tenant & Partner var SEK:s rådgivare.
– Som ett ytterligare bevis på den goda utvecklingen med F20, säkrar vi med denna andra uthyrning en till statligt ägd hyresgäst av hög kvalitet. Det faktum att vi har lyckats teckna hyresavtal avseende 40 procent av kontorsytorna i byggnaden innan dess färdigställande är en stark indikation på fortsatt högt förtroende för kontorets viktiga roll även efter pandemin, särskilt vad gäller sådana kontor som F20 som tillhandahåller höga servicenivåer och välutformade lokaler i attraktiva lägen. Vi ser ett fortsatt högt intresse från andra potentiella hyresgäster vad gäller F20 och förblir fokuserade på att hyra ut de resterande ytorna inom kort, säger James Pennington, Director på Europa Capital.
– Att skriva hyresavtal avseende ett huvudkontor med en sådan prestigefylld hyresgäst som SEK är givetvis oerhört glädjande och utgör enligt min mening ytterligare ett bevis på styrkan i den lokalprodukt som Europa Capital och teamet håller på att skapa på Fleminggatan 20. Jag hälsar SEK varmt välkommen till Fleminggatan 20, säger John Routledge, partner på NCAP.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige