Image
Görel Hällqvist.
Görel Hällqvist. Bild: Sveafastigheter

Sveafastigheter tillsätter vice vd

Karriär Sveafastigheter fortsätter växa. För att hantera den större organisationen, bredare projektportföljen och fler färdigställda projekt i den egna förvaltningen tillsätts Görel Hällqvist som vice vd.
Publicerad den 10 Januari 2023

Sveafastigheter grundades 2014 och verkar i Mälardalen. I dag har Sveafastigheter 1 374 färdigställda lägenheter, 1 541 under produktion och cirka 5 000 i tidigt skede. Nu internrekryteras Görel Hällqvist som vice vd till den växande organisationen.

– Görel har varit en del av Sveafastigheter ända sedan 2016. Hennes breda erfarenhet av fastighetsbranschen, djupa förståelse för nybyggnation och omtanke om medarbetarna i vår organisation gör henne till en viktig del för Sveafastigheters fortsatta arbete, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter.

Sveafastigheter utvecklar, bygger och förvaltar hem med omtanke om människor, klimatet och framtida generationer. Bostäderna utvecklas efter platsens unika behov, byggs med hållbarhetslösningar i framkant och förvaltas långsiktigt.

– 2022 har varit ett utmanande år för hela bostadsbranschen. Görel har genom att skaffa sig ett starkt team av projektchefer lyckats navigera bland de utmaningar som funnits och sett till att vi kunnat skapa många nya hem, säger Viktor Mandel.

Görel Hällqvist har sedan tidigare det övergripande ansvaret för Sveafastigheters alla projekt från idé till färdigställda hus. Hon har varit avgörande i arbetet med att ta fram Sveafastigheters ambitiösa färdplan för klimatneutralitet, med konkreta årsmål fram till 2030. Görel Hällqvist är också drivande i forskningsprojektet Trä vs betong, där Sveafastigheter i en fullskalig studie i Vallentuna undersöker metoder för att addera biologisk mångfald till livscykelanalyser av byggnader.

– Jag har varit med nästan från start med Sveafastigheter. Det är med stolthet jag ser alla projekt växa fram och hur vi håller våra högt uppsatta löften till kommuner, inte minst inom hållbarhet. Jag ser fram emot att fortsatt arbeta tillsammans med kollegorna för att vara ett omtänksamt fastighetsbolag i framkant, säger Görel Hällqvist, vice vd, Sveafastigheter.

Görel Hällqvist tillträdde som vice vd 1 januari 2023 och behåller sin roll som affärsområdeschef för projekt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige