Image

Svagt uppåt för Kungsleden

Bolag Kungsleden presenterar en stabil rapport för årets andra kvartal.
Publicerad den 13 Augusti 2015
Biljana Pehrsson. Bild: Eddie Ekberg
Biljana Pehrsson.

• Förvaltningsresultatet förbättrades med sex procent och uppgick till 202 miljoner kronor (191), motsvarande 1,11 kronor (1,58) per aktie.
• Hyresintäkten under andra kvartalet ökade med 1,6 procent till 560 miljoner kronor (551) och driftnettot sjönk till 362 miljoner kronor (383).
• Kungsledens expansion fortsatte genom strategiska fastighetsförvärv om totalt 1,2 miljarder kronor under andra kvartalet. Fastighetsportföljens värde utgjorde 23 259 miljoner kronor vid utgången av kvartalet.
• Orealiserade värdeförändringar uppgick till 411 miljoner kronor vilket motsvarar 1,8 procent av fastighetsvärdet.

- Under årets andra kvartal har vi haft fokus på att fortsätta växa fastighetsportföljen samt skapa attraktiva och förvaltningseffektiva kluster i Sveriges viktigaste tillväxtmarknader. Detta gör vi för att långsiktigt leverera en attraktiv totalavkastning. Strategiska förvärv har genomförts om totalt 1,2 miljarder kronor vilket bland annat resulterat i att 33 procent av fastighetsvärdet idag finns i Stockholm och att över 60 procent av det totala fastighetsvärdet består av kontorsfastigheter. Kungsleden är idag ett nytt bolag med ett koncentrerat och moderniserat fastighetsbestånd med stor potential för framtiden. Vi har ett mål att nå en fastighetsportfölj på 25 miljarder kronor år 2017. Redan idag har vi en fastighetsportfölj på 23,7 miljarder kronor (inkluderat de förvärvade men ännu ej tillträdda fastigheterna Terminalen 2 och Vagnslidret 1). Jag har goda förhoppningar om att vi når 25 miljarder kronor redan i år. Med en sådan portfölj kan vi leverera ett resultat på en miljard kronor långt före vår tidplan, och vi kan göra det på nivån förvaltningsresultat. Vi höjer nu blicken mot vårt långsiktiga mål att nå en fastighetsportfölj om 30 miljarder kronor, säger Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige