Image
Helena Bornevall, Maria Pleiborn, Björn Söderlundh och Maryrose David står för ett antal tunga, värdefulla analyser på mötesplatsen Stora Samhällsfastighetsdagen den 10 februari på Grand Hôtel i Stockholm.
Helena Bornevall, Maria Pleiborn, Björn Söderlundh och Maryrose David står för ett antal tunga, värdefulla analyser på mötesplatsen Stora Samhällsfastighetsdagen den 10 februari på Grand Hôtel i Stockholm.

Stora Samhällsfastighetsdagen: Analyserna för framgångsrika affärer

Stora Samhällsfastighetsdagen Höst Den 10 februari på Grand Hôtel i Stockholm är det dags för mötesplatsen för alla med intresse av samhällsfastigheter. Det är här du uppdaterar dig om det senaste inom segmentet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Dagen inleds med en rad värdefulla analyser.
Publicerad den 18 Januari 2022
Anna Bellman är moderator under Stora Samhällsfastighetsdagen. Anna Bellman är moderator under Stora Samhällsfastighetsdagen. Mikael Lundström är sidekick/expertkommentator under Stora Samhällsfastighetsdagen. Bild: Svefa
Mikael Lundström är sidekick/expertkommentator under Stora Samhällsfastighetsdagen.

Seminarieprogrammet inleds med ett antal tunga analyser som hjälper dig att ta ännu bättre och mer framgångsrika affärsbeslut:

Makroanalys – vart är världen på väg?
Hur ser den postpandemiska världen ut? Vad händer med inflation och ränteläge? Hur påverkar handelskonflikter, leveransproblem och halvledarbrist – hur mår världen och vart är marknaden på väg? Talare är Helena Bornevall, senior makroekonom på Handelsbanken.

Analys – samhällsfastigheter
Samhällsfastigheter har på senare år blivit allt mer självklart som eget segment på fastighetsmarknaden och intresset har vuxit explosionsartat – de långa avtalen med vanligtvis stabila motparter ses som stabila investeringar. Hur ser trenderna för dagen ut? Hur utvecklas yielderna och hur intresserade är de offentliga aktörerna av att sälja? Talare är Maryrose David, analyschef på Savills Sweden.

Den offentliga ekonomin – den säkraste motparten?
Offentliga hyresgäster ses ofta som den säkraste motparten man kan ha. Samtidigt har många kommuner och regioner en ansträngd ekonomi. Hur ser de långsiktiga förutsättningarna för den offentliga ekonomin ut och vad innebär detta för möjligheterna att göra nödvändiga investeringar i social infrastruktur? Talare är Björn Söderlundh, chef för utlåning och rådgivning på Kommuninvest.

Stora demografiska utmaningar ger möjligheter i sektorn
Befolkningens sammansättning är den kanske viktigaste parametern för att förutsäga behovet av samhällsfastigheter framöver. Hur ser trenderna bland barnkullar och vår åldrande befolkning ut? Hur kommer behovet av samhällsfastigheter att utvecklas de kommande åren? Talare är Maria Pleiborn, demograf och senior konsult på WSP.

Säkra din plats här!
(Utnyttja vår grupprabatt, gå fyra betala för tre, ange "4 för 3" i rutan Kampanjkod). Din anmälan är helt ombokningsbar fram till dagen före eventet så du kan tryggt boka din plats. Vi live-streamar alla våra dagar för den som hellre vill följa med på distans. Vi kontrollerar vaccinationsbevis och följer i övrigt myndigheternas alla restriktioner för ett tryggt och säkert event.

Stora Samhällsfastighetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhälls­byggnadssektorn som jobbar med, eller är intresserad av, alla aspekter av samhällsfast­igheter.
Det är på Grand Hôtel den 10 februari du blir uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom området samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.
Under dagen bjuds det på en hel del spaningar, trender, marknadsuppdateringar, analyser och en hel del inspiration från både välkända fastighetsprofiler som nya ansikten.

Moderator är välkända och professionella Anna Bellman och hon har Svefas vd Mikael Lundström vid sin sida under dagen.

Se programmet här.

Se de medverkande talarna här.

Stora Samhällsfastighetsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News.
Partnerföretag är Sehlhall Fastigheter, Odalen och Colliers International – läs mer om dem här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige