Image

Stora Saluhallen återinvigs

Event Efter två års upprustningsarbete återinvigs Stora Saluhallen i Göteborg i morgon.
Publicerad den 11 December 2012
Stora Saluhallen. Bild: Higab. Bild: Higab
Stora Saluhallen. Bild: Higab.

Upprustningsprojektet har pågått i två år och föranleddes av ökade krav på arbetsmiljö och livsmedelshantering som måste tillgodoses, men även av ett allmänt upprustningsbehov av en gammal och välanvänd byggnad. Det är inte bara butikerna som är i skick som nya, även källarplanet med förråd och frys-/kylrum har rustats upp.

Stora Saluhallen, som är ett av Higabs 24 byggnadsminnen, invigdes 1889 och har hela tiden använts till det den är avsedd för – en saluhall för mat- och livsmedelsprodukter, i modern tid även kompletterad med restauranger.

- Det känns bra att ha säkrat Stora Saluhallens framtid ytterligare 100 år. Nu kan hallen fortsätta att fungera som göteborgarnas skafferi även för kommande generationer, säger Göran Sylvesten, vd på Higab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige