Image

Stor rabatt på Nyfosa i börspremiären

Bolag Handeln i Nyfosa-aktien inleddes på fredagsmorgonen. De första avsluten gjordes på 42,20 kronor, en rabatt på drygt 20 procent jämfört med substansvärdet.
Publicerad den 23 November 2018
Jens Engwall. Bild: Nyfosa
Jens Engwall.

Enligt prospektet i samband med noteringen var Nyfosas substansvärde vid september månads utgång 53,61 kronor.

– Vi är glada och stolta över att Nyfosa nu noteras som ett självständigt bolag på Nasdaq Stockholm. Nyfosa är ett transaktionsintensivt fastighetsbolag som med sin affärsmodell erbjuder ett nytt investeringsalternativ på den svenska fastighetsmarknaden. Utan begränsningar i vår strategi vad gäller kategori, geografi eller storlek kan vi agera flexibelt och söka de bästa affärerna. Vi har ett starkt team på plats för att förverkliga Nyfosas mål och jag ser fram emot att leda ett växande noterat fastighetsbolag som går sin egen väg, kommenterar Nyfosas vd Jens Engwall.

Hemfosas stamaktieägare har erhållit en Nyfosa-aktie för varje stamaktie i Hemfosa som ägaren innehade på avstämningsdagen för utdelningen den 21 november 2018.

Nyfosa är ett transaktionsintensivt och opportunistiskt fastighetsbolag. Bolagets affärsidé bygger på ett aktivt deltagande på den svenska transaktionsmarknaden kombinerat med en investeringsstrategi som följer fastighetsmarknadens förändringar. Målet är att utveckla och förädla ett växande fastighetsbestånd med uthållig och hög avkastning. För närvarande fokuserar Nyfosa främst på kommersiella fastigheter i Sverige. Per den 30 september 2018 ägde Nyfosa fastigheter med ett totalt fastighetsvärde om cirka 15,4 miljarder kronor.

Nyfosas ledningsgrupp består av Jens Engwall, VD; Stina Lindh Hök, Operativ chef; Jenny Lindholm, Transaktionschef; Ann-Sofie Lindroth, Ekonomichef, Johan Ejerhed, Finanschef; Anders Hörnqvist, Förvaltningschef och Ylva Hult Palmryd, Chefsjurist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige