Image

Stockholmsk storsatsning på underjordiska garage

Stockholm Kommunfullmäktige i Stockholm väntas i dag fatta beslut om ett investeringsprogram för parkeringsgarage i innerstaden. I programmet redovisas 24 anläggningar om 5 200 – 6 200 platser, med en bedömd investeringsvolym om 2,4-2,7 miljarder kronor.
Publicerad den 15 Mars 2011

Beslutet är att se som en inventeringslista med förslag. Vart och ett av förslagen kommer sedan att utredas noggrannare innan det kan bli fråga om eventuella investeringsbeslut.

– Stockholm fortsätter att växa, staden förtätas och ny stad växer fram. Parkeringsgarage under jord frigör mark ovan jord och kan därmed bidra till att skapa förbättrade boendemiljöer när den rörliga trafiken och söktrafiken på gatorna minskar, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY