Image

Stockholmshem köper – ombildar till hyresrätter

TRANSAKTIONER Stockholmshem köper två nya bostadsrättsprojekt i Mariehäll respektive Årstadal. Totalt handlar det om 93 lägenheter som nu istället produceras som hyresrätter. Den totala köpeskillingen ligger på knappt 200 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2009

Säljare är BTH Bygg (Mariehäll) och JM (Årstadal).

- Vi ökar takten i nyproduktionen och räddar samtidigt byggjobb genom att omvandla bostadsrättsbyggen till hyresrätter – projekt som annars riskerar att läggas på is. Det är en del i satsningen \″Stimulans för Stockholm\″ som staden beslutat om. Finansieringen klarar vi genom att vi tidigare sålt fastigheter till bostadsrättsföreningar och privata bostadsföretag, säger Björn Ljung (FP) ordförande i Stockholmshem.

Projektet i Mariehäll rör fastigheten Triangeln 17, belägen mellan Mariehällsvägen och Alpvägen, som innehåller 48 nya lägenheter med beräknad inflyttning 2011. Säljare är BTH bygg AB.

Utöver fastigheten i Mariehäll förvärvar Stockholmshem även en nyproduktion av JM AB. Projektet i Årstadal rör fastigheten Årstadalsskolan 4 som ligger längs Sjöviksbacken och kommer att innehålla 45 nya lägenheter och en barnstuga. Köpeskillingen ligger på 100 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige