Image

Stockholms stad säljer city-fastighet

Transaktioner Stockholms stad ska sälja fastigheten Klamparen 8 belägen i korsningen Fleminggatan och Pipersgatan på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten har en uthyrbar bruttoarea om 3 063 kvadratmeter.
Publicerad den 4 December 2012
Klamparen 8. Bild: Stockholms stad. Bild: Stockholms stad
Klamparen 8. Bild: Stockholms stad.

Fastigheten Klamparen 8 har blå kulturklassificering och är i dagsläget tomställd. Senaste hyresgäst var Idrottsförvaltningen som lämnade fastigheten under våren 2012.

Fastighetskonoret har sökt kommunala verksamheter som nya potentiella hyresgäster men ingen efterfrågan har kunnat identifieras.

I fastighetsnämndens försäljningspolicy som antogs i våras framgår att fastigheter som inte är strategiskt viktiga för staden ska avyttras. Kontoret anser att Klamparen 8 inte är av strategisk vikt för staden att äga då det varken inrymmer några kommunala verksamheter eller kan anses syfta till kontorets affärsidé vilken är att förvalta fastigheter till nöje och nytta för Stockholm.

Fastigheten har i dag ett bokfört värde om drygt 23 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige