Image

Stockholms-fastighet först med ny Breeam-certifiering

Energi/miljö Som första fastighet har Mentorn 1 på Kungsbron i centrala Stockholm nu blivit Breeam In-Use certifierad enligt den nya internationella versionen som lanserades i juni 2013. Fastigheten, som förvaltas av Humlegården och ägs av DNB Group, nådde betyget ”Very Good”.
Publicerad den 14 Augusti 2013
Mentorn 1. Bild: Simon Rotkopf.
Mentorn 1. Mentorn 1. Bild: Simon Rotkopf.
Mentorn 1. Mentorn 1. Bild: Sten Jansin.
Mentorn 1. Per-Arne Rudbert. Bild: Humlegården
Per-Arne Rudbert. Rebecka Yrlid. Bild: Humlegården
Rebecka Yrlid.

Internationell miljöcertifiering av fastigheter bidrar till att fastighetsägare och hyresgäster har lättare att jämföra fastigheters miljöprestanda i olika länder. Den nya versionen av Breeam In-Use innehåller bland annat en energimodell med poängbedömning av energislag, energianvändning och klimatdata för fastigheten.

- Certifiering av Mentorn 1 är en naturlig del av vårt långsiktiga engagemang för energi och hållbarhet, och i maj 2013 tillsattes en hållbarhetschef för ytterligare fokus på dessa frågor, säger Per-Arne Rudbert, vd Humlegården Fastigheter.

- Det känns naturligtvis extra inspirerande att bli först i världen med certifieringen enligt den nya versionen då Humlegården huvudsakligen förvaltar och utvecklar just befintliga fastigheter i centrala Stockholm. Vi ser ett ökat intresse för hållbarhetsfrågor framför allt bland våra internationella hyresgäster. I det här fallet var det en av våra större hyresgäster i fastigheten, DTZ, som var med och initierade projektet, säger Rebecka Yrlid, hållbarhetschef på Humlegården Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY