Image

Starkt första kvartal av Balder

Bolag Balder redovisar positiva siffror för årets första kvartal. Hyresintäkterna ökar till 410 miljoner kronor (377) och förvaltningsresultatet till 131 miljoner kronor (85).
Publicerad den 10 Maj 2012
Bild: Emma Granberg

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 153 miljoner (157), och på derivat till 233 miljoner kronor (123).

Resultatet efter skatt uppgick till 379 miljoner kronor (266).

Din Bostadsaffären är nu avslutad. Skiljenämnden fastställde slutligen de tvångsinlösta aktiernas pris till 29 kronor per aktie, jämfört med 28,10,vilket var priset som fastställdes i affären.

”Resultatökningen beror huvudsakligen på ett större fastighetsbestånd men också på en mindre snörik och mildare vinter. Överskottsgraden är något bättre än föregående år trots en ökad andel av bostäder samt att dessutom ”Catenafastigheterna”, med hög överskottsgrad, ingick under första kvartalet föregående år”, skriver Erik Selin i vd-ordet.

”Vi har än så länge inte sett någon avmattning i efterfrågan på vår hyresmarknad och räntenivån är fortsatt attraktiv. Vi har en stark soliditet, som uppgår till 34 procent, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta att investera när rätt objekt dyker upp.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige