Image

Stadshuset i Luleå till salu

POLITIK Luleås ekonomi är pressad. Och för att komma till rätta med problemen vill stadens moderata politiker sälja bland annat Stadshuset.
Publicerad den 14 Maj 2008


Regeringen är på väg att stoppa ett momskryphål i kompensationssystemet för kommuner och landsting. Staten vill inte längre betala ut ersättning för ingående moms två gånger för en investering som säljs vidare till en privat köpare. Säljs till exempel en fastighet måste kommunen betala tillbaka lika mycket moms som köparen får dra av, skriver Norrländska Socialdemokraten.

För Luleå innebär det att de två stora affärerna med gymnasiebyn och Coop arena inte går att genomföra. Det innebär i sin tur att kommunen måste låna mera pengar för att klara de ovanligt stora investeringarna under de närmaste åren.
För att komma till rätta med de ekonomiska problemen vill stadens moderata politiker sälja flera av stadens fastigheter.

- Sälj stadshuset, äldreboenden och skolfastigheter. Annars väntar enorma besparingar, säger moderaternas gruppledare Mattias Karlsson till Norrländska Socialdemokraten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige