Image

Stabilt från Corem

Bolag Corem redovisar ett resultat efter skatt om 194 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2010 (20).
Publicerad den 24 Februari 2011

I resultatet för kvartalet ingår orealiserade värdeförändringar på fastigheter på 36 miljoner kronor (-29) och orealiserade värdeförändringar på finansiella derivat med 116 miljoner (4).

Hyresintäkterna under kvartalet uppgick till 120 miljoner kronor (110).

Driftsöverskottet blev 81 miljoner kronor (79).

För helåret 2010 var resultatet efter skatt 440 miljoner kronor (226), motsvarande 11,61 kronor per stamaktie (7,51).

Styrelsen föreslår oförändrad utdelning, en krona per stamaktie och 20 kronor per preferensaktie.

- För att skapa värdeökningar i fastighetsportföljerna kommer det framöver att krävas traditionellt idogt förvaltningsarbete och då kommer den egna förvaltningsorganisationens förmåga att vara en helt avgörande framgångsfaktor. Jag ser positivt på Corems förutsättningar att lyckas nå bra resultat även under 2011, säger vd Rutger Arnhult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige