Image
Bild: Arcona

Sporthall flyttas från Skanstull till Skarpnäck

Bygg Sprallenhallen, en bollhall vid Skanstull i Stockholm, ska byta stadsdel. Det är första gången som Fastighetskontoret återvinner en idrottsanläggning. Byggföretaget Arcona har fått uppdraget att demontera och bygga upp hallen på nytt på Skarpnäcksfältet.
Publicerad den 9 Augusti 2011
Sprallenhallen. Bild: Arcona. Bild: Arcona
Sprallenhallen. Bild: Arcona.

Sprallenhallen uppfördes 2008 och var redan då tänkt att vara temporär och byggdes därför flyttbar.
- Det finns en stor efterfrågan på sporthallar i Stockholm och vi måste därför bygga flexibelt för att hela tiden kunna anpassa utbudet efter lokala behov. Vi har nu fått bygglov för fem plus fem år för den nya platsen. Sedan får vi se om tälthallen får flytta igen, säger Jan Lind, projektledare på Stockholms stads fastighetskontor.

En anledning till flytten av Sprallenhallen är att den blivit ersatt av den nyinvigda Skanstullshallen. Flyttprojektet startade i mitten av juni och hallen tas i bruk igen i september.
- Flexibla bygglösningar är något som vi jobbar allt mer med och det ligger helt i linje med vårt lean-arbete. Utöver Sprallenhallen bygger vi en ny flyttbar idrottsanläggning i Farsta åt Fastighetskontoret som ska vara färdigställd i fjärde kvartalet 2011, säger John Lundholm, projektledare på Arcona.

Fakta om Sprallenhallen:
Sprallenhallen är en allmän sporthall som kommer att användas av skolan på dagtid och idrottsklubbar på kvällstid. Hallen är främst anpassad för handboll, innebandy och basket. Till anläggningen hör bodar som rymmer duschar, omklädningsrum och kontor/vaktmästeri. Sprallenhallen har en bruttototalarea på 989 kvadratmeter och har sju meter till takfot. Konstruktionen består av ett stålskelett med gummiduk och värms upp med luft- och värmepumpar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige