Image
Balders vd Erik Selin.
Balders vd Erik Selin. Bild: Balder

S&P sänker Balders outlook i samband med Entra-budet

Bolag S&P bekräftar Balders kreditbetyg BBB men ändrar outlook till negative från stable.
Publicerad den 19 Oktober 2021

Förändringen är relaterad till Balders intention att lämna ett budpliktsbud på Entra och osäkerhet kring den initiala finansieringsstrukturen.

Balder vidhåller att de fortsatt vill att Entra ska vara kvar som ett noterat bolag på Oslo Börs, men att bolaget samtidigt önskar öka sin ägarandel i Entra. Balder har haft en BBB stable rating sedan 2017 och bekräftar åtagandet att vidhålla BBB samt genomföra, om det behövs, de åtgärder som krävs för att stödja balansräkningen och kreditnyckeltal.

S&P har på samma sänkt sin outlook för finska Sato – där Balder är huvudägare – till negative. Även Sato har en BBB-rating.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY