Image

Slutsålt för allmännyttan i Växjö

BOSTÄDER Nu väljer Växjö att sätta stopp för ombildningar och försäljningar av kommunens lägenheter tills vidare. Om ett halvår räknar man dock med att fortsätta sälja.
Publicerad den 15 Oktober 2008

Den senaste tiden har ett par stycken planerade försäljningar av allmännyttans lägenheter i Växjö avbrutits. Det rör sig om kvarteret Nyelund i Hovshaga och nu senast kvarteret Bärnstenen.

- Det har funnits intressenter, men jag ser ingen anledning att skynda på med försäljning och göra dåliga affärer, säger Växjöhems styrelseordförande Sven-Åke Fröderberg (c) till Smålandsposten.

Men även om Stockholm gjort halt i ombildningar så är inte det en väg som Växjö valt, där tror man att man snart är på banan igen.

- Växjö har en helt annan fördelning, med extremt stor allmännytta, så vi ska fortsätta sälja. Däremot ska vi inte rea ut fastigheter. Det är möjligt att det tar ett halvår men sedan blir det nog fart på försäljningen igen, säger kommunalrådet Bo Frank (m) till Smålandsposten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige