Image
Peter Strand, vd för SLP.
Peter Strand, vd för SLP. Bild: SLP

SLP ökar sin andel gröna lån till drygt 40 procent

Bolag SLP:s arbete med att löpande miljöcertifiera fastigheter och minska sitt klimatavtryck har resulterat i att bolagets andel av så kallade gröna lån har ökat till cirka 40 procent av befintlig låneportfölj.
Publicerad den 21 September 2022

Vid halvårsskiftet utgjorde den gröna andelen lån cirka 20 procent. Finansierings­avtalen är baserade på att delar av SLP:s fastighetsportfölj är miljöcertifierad eller har låg energianvändning. Genom gröna lån sänker SLP sin marginal med mellan 5–10 punkter per år jämfört med befintliga lån.

– Vi är glada över att enbart ha säkerställd bankfinansiering och att samtliga av de banker vi samarbetar med har kunnat ge oss bra förutsättningar baserat på våra investeringar i gröna lösningar. Detta är ett besked som är viktigt för bolagets långsiktiga finansiering och samtidigt ett kvitto på att vi vidtar rätt åtgärder. Vi har tydliga mål och rutiner för vårt hållbarhets­arbete, bland annat ska hälften av vår uthyrningsbara yta vara miljöcertifierad senast år 2025, säger Peter Strand, vd på SLP.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige