Image
SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö.
SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö. Bild: SLP

SLP i ytterligare en sale and lease back-affär

Transaktioner SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvadratmeter.
Publicerad den 9 December 2021

Försäljningen görs av Assars industri AB, som samtidigt tecknar ett tioårigt hyresavtal (sale and lease back) på samtliga uthyrningsbara ytor inom fastigheten. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 41 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om cirka 3,1 miljoner kronor.

Fastigheten, som är SLP:s andra förvärv i Hillerstorp, är attraktivt belägen i ett expansivt företagsområde nära E4:an mellan Värnamo och Skillingaryd.
– Vi är glada över att kunna göra ännu ett bra förvärv i Hillerstorp. Precis som när vi förvärvade Hillerstorp Trä når vi fram med en sale and lease back-affär. Vi gillar de affärerna eftersom vi vet att hyresgästen har en väl förankrad historik i fastigheten där vi kan bidra i den vidare förvaltningen med vår organisation och erfarenhet, säger Peter Strand, vd i SLP.

Assars Industri AB är ett legolacksföretag som är specialiserat på högkvalitativ pulverlackering för såväl inomhus- som utomhusbruk.
– Det känns bra att lämna över fastighetsägandet av vår fina anläggning till SLP. Vi har fått ett mycket gott intryck av vår nya hyresvärd och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med bolaget, säger Manfred Brunner, styrelseordförande på Assars Industri AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige