Image
SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö.
SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö. Bild: SLP

SLP i ytterligare en sale and lease back-affär

Transaktioner SLP har genom bolagsförvärv förvärvat och tillträtt en modern logistikfastighet i Hillerstorp, Gnosjö. Fastigheten har en total uthyrningsbar yta om cirka 7 000 kvadratmeter.
Publicerad den 9 December 2021

Försäljningen görs av Assars industri AB, som samtidigt tecknar ett tioårigt hyresavtal (sale and lease back) på samtliga uthyrningsbara ytor inom fastigheten. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 41 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om cirka 3,1 miljoner kronor.

Fastigheten, som är SLP:s andra förvärv i Hillerstorp, är attraktivt belägen i ett expansivt företagsområde nära E4:an mellan Värnamo och Skillingaryd.
– Vi är glada över att kunna göra ännu ett bra förvärv i Hillerstorp. Precis som när vi förvärvade Hillerstorp Trä når vi fram med en sale and lease back-affär. Vi gillar de affärerna eftersom vi vet att hyresgästen har en väl förankrad historik i fastigheten där vi kan bidra i den vidare förvaltningen med vår organisation och erfarenhet, säger Peter Strand, vd i SLP.

Assars Industri AB är ett legolacksföretag som är specialiserat på högkvalitativ pulverlackering för såväl inomhus- som utomhusbruk.
– Det känns bra att lämna över fastighetsägandet av vår fina anläggning till SLP. Vi har fått ett mycket gott intryck av vår nya hyresvärd och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med bolaget, säger Manfred Brunner, styrelseordförande på Assars Industri AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY