Image
SLP förvärvar pågående nybyggnadsprojekt av logistikfastighet.
SLP förvärvar pågående nybyggnadsprojekt av logistikfastighet. Bild: SLP

SLP förvärvar pågående nybyggnadsprojekt av logistikfastighet

Transaktioner SLP har genom bolagsförvärv idag förvärvat en logistikfastighet i Halmstad med beteckning Fyllinge 20:434. På fastigheten pågår byggnation av en logistikbyggnad som kommer att ha en total uthyrningsbar yta om cirka 5 900 kvadratmeter. Hyresgästen är Halmstads Delivery AB som har ett tio-årigt hyresavtal och kommer att flytta in under sista kvartalet 2022.
Publicerad den 25 Maj 2022

Fastigheten tillträds den 30 september 2022. Säljaren av fastigheten är Kepada Gruppen AB som ingår i ByggSjögren-koncernen och transaktionen har skett off-market. Underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 93 miljoner kronor och fastigheten genererar ett hyresvärde om cirka 5,2 miljoner kronor som är 100 procent indexerad. SLP äger per idag två fastigheter i Halmstad kommun med total uthyrningsbar yta om cirka 16 500 kvadratmeter.
– Jag är glad över att vi har hög takt i våra transaktioner och med detta köp får vi en fastighet i ett utmärkt logistikläge i Halmstad med mycket bra anslutningar till kringliggande infrastruktur. Den logistikbyggnad som är färdig i slutet av året kommer att vara anpassad till hyresgästens behov och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad, säger Peter Strand, vd på SLP.

Halmstads Delivery AB är ett privatägt företag som grundades av Jean Barany 1992. Idag har bolaget över 50 anställda och har en vagnpark om 30 bilar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige