Image
Slättö gör stor satsning på solceller när Evolv och Budbee färdigställer tre nya logistikterminaler.
Slättö gör stor satsning på solceller när Evolv och Budbee färdigställer tre nya logistikterminaler. Bild: Slättö

Slättö gör stor satsning på solceller

Bygg/Arkitektur Evolv, Slättös plattform för logistikfastigheter, och Budbee storsatsar på grönare logistikanläggningar med bland annat solceller från Luma Energy. Hösten 2022 färdigställs tre nya moderna och effektiva terminaler i Almnäs Logistikpark i Södertälje Kommun, Stigamo Logistikpark strax söder om Jönköping och vid Landvetter Flygplats strax öster om Göteborg.
Publicerad den 12 Oktober 2022

– Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Evolv. För oss som arbetar aktivt med gröna leveranser är det en självklarhet att våra terminaler ska förses med förnyelsebar el från solcellsanläggningar på taken och vi är stolta över det, säger Pontus Håstlund, nordisk General Manager på Budbee.

Taken kommer att fyllas med solceller på totalt cirka 1,4 Megawatt, vilket motsvarar cirka en och en halv fotbollsplan i takyta. Solcellsanläggningarna kommer att producera lika mycket el som logistikanläggningarna förväntas förbruka.
– Vi utvecklar och förvaltar moderna logistikfastigheter med stora platta tak. Då är solcellsanläggningar på taken en självklarhet av både kommersiella, hållbarhetsmässiga och energiförsörjningsmässiga skäl. Budbee har ett ambitiöst hållbarhetsarbete som till fullo linjerar med våra mål som bland annat säger att samtliga nyproduktionsprojekt ska miljöcertifieras och förses med solceller, säger Lars Axelsson, Head of Evolv och partner på Slättö.

Luma Energy har försett flera av Evolvs fastigheter med solceller tidigare och fler solcellsprojekt är under planering.
– Vi är glada och stolta att samarbeta med Evolv och Budbee som tillsammans bidrar till en mer förnybar framtid genom att producera sin egen el med hjälp av solceller. Evolv är en medveten fastighetsägare som aktivt arbetar med hållbart byggande och innovativa fastigheter, i kombination med en kraftig tillväxt. Det är spännande att få följa och delvis vara med på deras resa, säger Hugo Larsson, vice vd och medgrundare på Luma Energy.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige