Image
Anders Danielsson, vd på Skanska.
Anders Danielsson, vd på Skanska. Bild: Skanska

Skanska tilldelas uppdrag i Florida

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Florida Department of Transportation (FDOT) om att utveckla och bygga en ny större motorvägskorsning vid State Road 557 som är en del av Interstate 4 (I-4), i Polk City, Florida, USA. Kontraktet är värt 70 miljoner dollar, cirka 615 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det tredje kvartalet 2020.
Publicerad den 4 Augusti 2020

Byggnationen kommer att ändra befintlig motorvägskorsning till en korsning som anpassad för rådande trafikbehov. En ny bro kommer att byggas för att möjliggöra för trafik på State Road 557 att ta sig över den nyligen breddade I-4, samt för att rymma snabbfiler för bärgning och utrymme för höghastighetståg. Projektet kommer att bidra till en förbättring av trafikflödet och öka trafikanternas säkerhet.

Som en del av projektet kommer två nya broar att byggas över I-4 för att möjliggöra korsningar för vilda djur mellan naturområdena norr och söder om projektet. Viltstängsel kommer också att uppföras.

Byggnationen påbörjas i september 2020 och är planerad att slutföras i juli 2023.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige